LEKKIE PULPECIKI RYBNE

2 (1 ocen)

  • 40 min

Pulpety są leciutkie i delikatne. Idealne na letni obiad

  • 40 min

Składniki:

  • PULPETY:
    - 5 rozmrożonych i odsączonych filetów z miruny patagońskiej
    - 1/2 pęczka natki pietruszki
    - 1 całe surowe jajko
    - 2 łyżki kaszy manny
    - sól - do smaku
    - pieprz młotkowany z kolendrą - szczypta

    SOS WARZYWNY:
    - 3 dojrzałe pomidory
    - 1/2 czerwonej papryki
    - 1/2 małej cukinii
    - ząbek czosnku
    - łyżka oliwy
    - łyżka koperku
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Ryba

Lekkie pulpeciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety mielimy. Dodajemy resztę składników i odstawiamy, aby kasza manna napęczniała. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe pulpeciki (mi udało się zrobić 20 sztuk) i wrzucamy je na wrzątek. Chwilę gotujemy i wyjmujemy.
    Paprykę i cukinię drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory, chwilę dusimy, łączymy z roztartym z solą czosnkiem, blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem.

Porady

Jeśli sos jest za gęsty możemy dodać do niego kilka łyżek wywaru, w którym gotowaliśmy pulpety

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować