PIEROGI Z MĄKI Z PESTEK Z DYNI Z FARSZEM Z OSCYPKIEM

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne pierożki. Smak - nie do podrobienia :-)

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    - 1,5 szkl. mąki z pestek dyni
    - 1 szkl. mąki pszennej
    - 0,5 szkl. ciepłej wody
    - 0,75 szkl. ciepłego mleka
    - 1 płaska łyżeczka soli
    - 4 łyżki oliwy z oliwek

    FARSZ:
    - 1 mały oscypek
    - 0,6 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    - 1 łyżka majeranku
    - sól, pieprz do smaku

    DODATKOWO:
    - cebulka
    - tłuszcz do podsmażenia cebulki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pesto Ser

Pierogi z mąki z pestek z dyni z farszem z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta dokładnie wyrabiamy, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy, aby "odpoczęło".
  • 2. Ziemniaki obieramy z łupek i przeciskamy przez praskę. Dodajemy starty lub drobno pokrojony oscypek. Doprawiamy przyprawami.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy. Gotujemy w posolonej wodzie z odrobina oliwy lub oleju.
  • 4. Podajemy z podsmażoną cebulką i np. jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mąka Oscypek Pestki Sery Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować