Pulpeciki rybne

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Kotleciki rybne to świetne danie dla dzieci bo można w nich z łatwością przemycić warzywne dodatki. Możemy je przygotować zarówno z surowej ryby jak i z smażonych ryb, które np. zostały nam po wigilii.

  • 20 min

Składniki:

  • 300g mięsa z ryby
    jajko
    ½ pora (biała i zielona część)
    bułka tarta
    sól, czarny pieprz, bazylia, tymianek, cząber
    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Klops Klopsiki

Pulpeciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki rybne 1. Mięso z ryby rozdrabniamy na małe kawałki i usuwamy ości. Por myjemy i drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło klarowane i przesmażamy na nim por do zeszklenia. Łączymy mięso z ryby z porem i jajkiem. Dodajemy bułkę tarta do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, bazylią, tymiankiem i cząbrem.
  • Pulpeciki rybne 2. Jeżeli klopsiki będziemy serwować dziecięcym niejadkom (jak ja) warto całość zmiksować. Czego oczy nie widzą, buzia zje ;)
  • Pulpeciki rybne 3. Formujemy spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
  • Pulpeciki rybne 4. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki na złoto z obu stron. Serwujemy z ziemniakami lub frytkami i ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować