Kukurydziane ciasto na słono

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto bardziej na kolacje jak na deser.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 5 dekagramów
    - kaszka kukurydziana: 25 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - jajka: 4 sztuki
    - kwaśna śmietana kremówka: 280 mililitrów
    - olej: 0.5 szklanki
    - czosnek: 2 ząbki
    - Czerwona papryka: 0.25 sztuki
    - kukurydza z puszki: 0.5 sztuki
    - świeże listki majeranku: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kukurydziane ciasto na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kukurydziane ciasto na słono 1. Mąkę wymieszać na sucho z kaszką kukurydzianą, solą i proszkiem do pieczenia, następnie dodać pokrojona w kostkę paprykę, drobno posiekany czosnek oraz majeranek, wszystko wymieszać. Osobno ubić jajka ze śmietaną i olejem, dolać do suchych składników i dołożyć odsączoną z zalewy kukurydzę, ciasto szybko i dokładnie wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem foremki ja miałam 22cm na 27 cm.
  • kukurydziane ciasto na słono 2.
    Ciasto piec w nagrzanym do 200 st piekarniku około 25 min po upieczeniu ciasto zostawić do wystudzenia w formie przed podaniem pokroić na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować