Ciasto francuskie na słono

  • wyświetlono: 2627 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ciasto francuskie w nieco innym wydaniu.

nika9085
  • 30min

Składniki

• 1 opakowanie ciasta francuskiego
• 6 plasterków wędliny
• 6 plasterków żółtego sera
• Przecier pomidorowy
• Oregano

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto francuskie na słono

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy cienką warstwę przecieru pomidorowego i posypujemy oregano, na tym układamy plastry sera żółtego (tak, aby zakryć całą powierzchnię ciasta), następnie podobnie układamy plastry wędliny. Ciasto zwijamy jak roladę i ostrym nożem kroimy w 2-3 cm plastry. Tak powstałe ślimaki wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilciasto francuskieszynkaser żółtyprzecier pomodorowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Szybka przekąska na cieście francuskim

Dodane przez: Gregorhspeed

Szybka przekąska na cieście francuskim

Zawsze warto mieć pod ręką gotowe...

image-1ic08lc

Dodane przez: GIOVI75

Keks na słono

Keks dla wiekszosci osob to oczywiscie...

Koreczki

Dodane przez: Mała0801

Koreczki na słodko i słono ;)

Przepyszne na imprezę

Jajko sadzone na cieście francuskim

Dodane przez: peggi

Jajko sadzone na cieście francuskim

Smaczny sposób na jajko sadzone

RAMECZKI z ciasta francuskiego na wytrawnie

Dodane przez: kiciax1

RAMECZKI z ciasta francuskiego na wytrawnie

Ciasto francuskie można wykorzystać...

Bakłażan na cieście francuskim

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Bakłażan na cieście francuskim

Wykwintna,włoska przekąska jest...