Królik z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotuję dla 4 mężczyzn, którzy lubią dobrze zjeść.Mam dużo sprawdzonych przepisów. To daniepodaję na Wielkanoc.

Składniki:

  • ● średnia tuszka królika
    ● 15 dag łuskanych orzechów włoskich
    ● łyżka smalcu
    ● 3 ząbki czosnku
    ● tymianek
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Królik z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika myjemy, oczyszczamy
    z błon. Osuszamy i dzielimy
    na porcje. Obrany czosnek
    przeciskamy przez praskę.
    Orzechy siekamy. Mięso obsmażamy
    na smalcu i przekładamy
    do garnka. Skrapiamy
    wodą, wsypujemy czosnek i połowę
    posiekanych orzechów,
    oprószamy przyprawami. Na
    mięsie układamy wiórki masła.
  • Królik z orzechami włoskimi 2. Potrawę szczelnie przykrywamy.
    Dusimy 45 minut na małym
    ogniu, od czasu do czasu
    podlewając mięso wodą. Gotowe
    danie posypujemy pozostałymi
    orzechami.

Porady

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sałatą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować