Ser z orzechami włoskimi

4.46 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla wszystkich miłośników serów przepyszny przepis na własnej roboty ser z orzechami włoskimi.

Składniki:

  • 400g domowego twarogu
    2 łyżki śmietany
    1 jajko
    50g masła
    sól
    pół łyżeczki sody
    1/3 szklanki orzechów włoskich
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.46 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ser z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz i rozdrobnij orzechy. 1-2 ząbki czosnku drobno pokrój i wymieszaj z orzechami. Do głębokiej miski wsyp twaróg, dodaj jajko, śmietanę, masło pokojowej temperatury, sól i wszystko dokładniej wymieszaj. Twarogową masę wyłóż na rozgrzaną patelnię i smaż na średnim ogniu ok. 10 minut cały czas mieszając. Dodaj sodę i smaż przez 20 min aby masa zgęstniała. Do przygotowanej foremki na keks wyłóż połowę masy twarogowej. Posyp połową mieszanki orzechów z czosnkiem, na wierzch wyłóż resztę masy i posyp pozostała resztą mieszanki. Ser odstaw na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować