Krokiety z kapustą.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest to kolejne danie wigilijne, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Każdy je polubi gdyż składa sie jedynie z naleśników i kapusty, mimo to ma wyjątkowy smak. Idealne dla grymaszących przy stole.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    pół szklanki wody mineralnej gazowanej
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    szczypta soli

    Farsz:
    1 główka kapusty
    olej
    przyprawa uniwersalna i pieprz

    1 jajko
    bułka tarta, mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy, odstawiamy na 10 minut po czym smażymy cienkie i lekko przypieczone naleśniki.
  • 2. Kapuste szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci. Nastepnie odcedzamy, podlewamy olejem i przysmażamy około 15 minut. Doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem.
  • 3. Na jednej stronie naleśnika na końcu nakładamy po 2 łyżki farszu, składamy boki do wenątrz i zwijamy naleśnika w rulon. Obtaczamy w jajku a nastepnie panierujemy w bułce zmieszanej z mąką. Smażymy na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować