Jest to kolejne danie wigilijne, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Każdy je polubi gdyż składa sie jedynie z naleśników i kapusty, mimo to ma wyjątkowy smak. Idealne dla grymaszących przy stole.
Krokiety z kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy, odstawiamy na 10 minut po czym smażymy cienkie i lekko przypieczone naleśniki.
2.Kapuste szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci. Nastepnie odcedzamy, podlewamy olejem i przysmażamy około 15 minut. Doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem.
3.Na jednej stronie naleśnika na końcu nakładamy po 2 łyżki farszu, składamy boki do wenątrz i zwijamy naleśnika w rulon. Obtaczamy w jajku a nastepnie panierujemy w bułce zmieszanej z mąką. Smażymy na patelni.
Komentarze