kotlety po japońsku

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Smaczna, zdrowa, orginalna ;)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - woda: 100 mililitrów
    - mąka: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 100 mililitrów
    - sól około: 3 dekagramy
    - pieprz ( do smaku): 3 dekagramy

    - ryż basmanti: 1 opakowanie
    - marchewka: 3 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - kostka rosolowa: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim naczyniu wymieszać wodę, sól, mąkę i jajo.
  • 2. Do wyrobionego ciasta dodać łyżkę oleju.
  • 3. Dokładnie wyrobić
  • 4. Rozsypać mąkę na stolnicy i wyłożyć lepkie ciasto, rozgnieść rękoma na 5 mm grubości.Wykroić kwadraty
  • 5. Ryż ugotować w bulionie, przygotowanym z kostki rosołowej
  • 6. Marchewkę i pietruszkę pokroić na drobne kawałeczki i wymieszać z ryżem.
  • 7. Tak przygotowany farsz wykładać na kwadraty z ciasta i zawinąć. Wrzucać do rozgrzanego oleju i smażyć z obu stron jak faworki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować