Kolorowa pełna witamin ze wspaniałym olejem z pestek moreli -jak się bowiem okazuje to jeden z najzdrowszych tłuszczów, niezastąpiony! jego aromat wspaniale podkreślił smak tej sałatki.
10 min
Składniki:
1 opakowanie miksu sałat z roszponką
1/2 czerwonej papryki
20 dag pomidorków cherry
1 kulka mozzarelli
1 cebula czerwona
1/2 ogórka szklarniowego
Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszankę miksu sałat wsypujemy do miski.
Paprykę wydrążamy z nasion kroimy w cienkie paseczki tak samo czerwoną cebulę.Mozzarellę osaczamy z zalewy i kroimy w kostkę, tak samo ogórka szklarniowego,pomidorki cherry dzielimy na połówki.
Mieszamy w misce.
Przygotowujemy sos:
Ocet winny ucieramy z olejem z pestek moreli doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą soli oraz pieprzem grubo mielonym.
Sałatkę skrapiamy sosem przed podaniem.Podajemy zgodnie ze swoimi upodobaniami.
Komentarze