Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kolorowa pełna witamin ze wspaniałym olejem z pestek moreli -jak się bowiem okazuje to jeden z najzdrowszych tłuszczów, niezastąpiony! jego aromat wspaniale podkreślił smak tej sałatki.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie miksu sałat z roszponką
    1/2 czerwonej papryki
    20 dag pomidorków cherry
    1 kulka mozzarelli
    1 cebula czerwona
    1/2 ogórka szklarniowego

    Sos:
    1 łyżka oleju z pestek moreli
    1 łyżka octu winnego
    1/2 łyżeczki cukru
    grubo mielony pieprz czarny do smaku
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę miksu sałat wsypujemy do miski.
    Paprykę wydrążamy z nasion kroimy w cienkie paseczki tak samo czerwoną cebulę.Mozzarellę osaczamy z zalewy i kroimy w kostkę, tak samo ogórka szklarniowego,pomidorki cherry dzielimy na połówki.
    Mieszamy w misce.
    Przygotowujemy sos:
    Ocet winny ucieramy z olejem z pestek moreli doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą soli oraz pieprzem grubo mielonym.
    Sałatkę skrapiamy sosem przed podaniem.Podajemy zgodnie ze swoimi upodobaniami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować