Kolorowe roladki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki to nasze ulubione danie. Są aromatyczne, rozpływają się w ustach.Bardzo łatwe do zrobienia, a wszyscy je uwielbiają, od razu znikają z talerza. Są wyśmienite!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kark wołowy (może być schab lub piersi z kurczaka): 60 dekagramów
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka zielona: 0.5 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - pieczarki: 7 sztuk
    - mąka: 3 łyżki
    - bulion wołowy rozpuszczony z kostki: 1 szklanka
    - śmietana: 3 łyżki
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżeczka
    - słodka i ostra paryka mielona: 0.5 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - rozmaryn: 0.5 łyżeczki
    - sól do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
    - pieprz do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE MIĘSA

    Mięso pokrój na cztery plastry, rozbij, oprósz przyprawami. Oczyszczoną paprykę i cebulę pokrój w paski, a pieczarki w plasterki.
  • 2. ZWIJANIE ROLADEK

    Na mięsie ułóż pokrojone składniki. Zwiń, zepnij wykałaczką. Roladki obtocz w mące i obsmaż na oleju.
  • 3. DUSZENIE

    Dodaj bulion, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 45 minut.Na koniec dolej śmietanę lub w wersji bardziej dietetycznej nie musisz dodawać.
  • 4. SMACZNEGO! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować