Roladki to nasze ulubione danie. Są aromatyczne, rozpływają się w ustach.Bardzo łatwe do zrobienia, a wszyscy je uwielbiają, od razu znikają z talerza. Są wyśmienite!
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- kark wołowy (może być schab lub piersi z kurczaka): 60 dekagramów
- papryka czerwona: 0.5 sztuki
- papryka zielona: 0.5 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- pieczarki: 7 sztuk
- mąka: 3 łyżki
- bulion wołowy rozpuszczony z kostki: 1 szklanka
- śmietana: 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy: 1 łyżeczka
- słodka i ostra paryka mielona: 0.5 łyżeczki
- olej: 2 łyżki
- tymianek: 0.5 łyżeczki
- rozmaryn: 0.5 łyżeczki
- sól do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
- pieprz do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE MIĘSA
Mięso pokrój na cztery plastry, rozbij, oprósz przyprawami. Oczyszczoną paprykę i cebulę pokrój w paski, a pieczarki w plasterki.
2.ZWIJANIE ROLADEK
Na mięsie ułóż pokrojone składniki. Zwiń, zepnij wykałaczką. Roladki obtocz w mące i obsmaż na oleju.
3.DUSZENIE
Dodaj bulion, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 45 minut.Na koniec dolej śmietanę lub w wersji bardziej dietetycznej nie musisz dodawać.
Komentarze