Kolorowe roladki naleśnikowe

4.5 (164 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Można je nadziewać dowolnymi farszami, zawijać i kroić na roladki, które świetnie się sprawdzą jako przekąska na każdej imprezie. Roladki można podać z małymi wykałaczkami:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • NALEśNIKI żółTE::
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - kurkuma: 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia: 1 łyżka
    NALEśNIKI ZIELONE::
    - mąka pszenna: 1 szczypta
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bazylia (świeża): 0.5 pęczka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    NALEśNIKI CZERWONE::
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - chili w proszku: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    NADZIENIE::
    - twaróg półtłusty: 750 gramów
    - majonez: 1 łyżka
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka żółta: 0.5 sztuki
    - szynka: 250 gramów
    - ser żółty: 150 gramów
    - ogórek konserwowy: 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kolorowe roladki naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki żółte 1. Naleśniki żółte: Do miski wlać mleko, wbić jajko i dodać sól, zmiksować. Dodać przesianą mąkę, curry i kurkumę, zmiksować (w razie gdy ciasto naleśnikowe jest za blade, należy dosypać odrobinę więcej kurkumy, aby masa była intensywnie żółta). Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron.
  • naleśniki zielone 2.
    Naleśniki zielone: Do miski wlać mleko, wbić jajko i dodać sól, pieprz i zmiksować. Dodać przesianą mąkę, zmiksowane listki bazylii i natkę pietruszki oraz zioła prowansalskie, zmiksować (w razie gdy ciasto naleśnikowe jest za blade, należy dodać odrobinę więcej zieleniny, aby masa była intensywnie zielona). Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron.


  • naleśniki czerwone 3. Naleśniki czerwone: Do miski wlać mleko, wbić jajko i dodać sól, pieprz i zmiksować. Dodać przesianą mąkę, koncentrat pomidorowy (ketchup), słodką paprykę, chilli i zmiksować (w razie gdy ciasto naleśnikowe jest za blade, należy dodać odrobinę więcej koncentratu lub ketchupu, aby masa była intensywnie czerwona). Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron.


  • Kolorowe roladki naleśnikowe2 4. Nadzienie: Paprykę, ogórki, szynkę i żółty ser pokroić w małą kosteczkę. Twarożek rozetrzeć widelcem z majonezem, śmietaną, solą i pieprzem. Połączyć serową masę z resztą składników.
    Na usmażone wcześniej naleśniki ułożyć nadzienie i zawijać ściśle w rulon. Następnie włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie pokroić naleśnikowe rulony na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować