Kolorowe roladki

4.5 (185 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Roladki nadziewane marchewką oraz groszkiem zmieszane z serkiem który sprawia że roladki są soczyste i smaczne.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1/3 opakowania mrożonego groszku
    • 1/3 opakowania mrożonej marchewki
    • Serek śmietankowy
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
  • mięso 2. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
  • przyprawy 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • serek 4. Marchewkę z groszkiem mieszamy z serkiem.
  • farsz 5. Na każdy plaster mięsa układamy farsz.
  • roladki 6. Zawijamy roladki.
  • jajko 7. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka tarta 8. Następnie obtaczamy w bułce tartej.
  • roladki 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 10. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować