Kolanka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Takie danie polubią nie tylko wegetarianie.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250g makaronu kolanka
    600 g pieczarek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    1 cebula
    olej
    6 łyżek śmietanki (może być do kawy)
    pół łyżki mąki
    sól
    pieprz
    rozmaryn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Kolanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obierz, umyj i pokrój na średnie kawałki. Następnie wrzuć na wrzątek (bez soli!) z liściem laurowym oraz zielem angielskim i obgotuj 5 minut. Następnie odcedź. Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Następnie wrzuć na rozgrzany olej. Kiedy cebula już się podsmaży, dodaj pieczarki. Duś wszystko około 15 minut aż pieczarki uzyskają odpowiednią miękkość. Jeśli potrawa jest za sucha, zawsze można podlać ją bulionem lub wrzątkiem. W między czasie nastawiamy makaron. W szklance roztrzepujemy śmietankę z mąką. Zalewamy tym pieczarki, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymamy na ogniu jeszcze ze dwie minutki. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować