duszone kolanka

4.48 (157 ocen)

  • 4 godz.

smak jest zbliżony do domowej golonki;)

  • 4 godz.

Składniki:

  • 6 małych kolanek wieprzowych
    1 duża cebula
    sól
    marynata
    -4 liście laurowe
    -5 ziarenek ziela angielskiego
    -majeranek
    -pieprz ziarnisty
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone kolanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagotować litr wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz ziarnisty,majeranek,pokrojony czosnek, musztardę,wystudzić. do ostudzonej marynaty włożyć kolanka, wstawić do lodówki na 2 godziny.
  • 2. na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso,cebulę,,podlewać marynatą i dusić około 2 godzin, po doprowadzeniu do miękkości, posolić.

Porady

najlepiej podawać z zasmażaną kiszoną kapustą;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować