Kokosowa manna z mango i marakują

0 (0 ocen)

Na sklepowych półkach coraz częściej pojawiają się mniej znane owoce egzotyczne. Chętnie po nie sięgam, aby poznawać nowe smaki. Mango jest słodkie i orzeźwiające, marakuja niezwykle aromatyczna – wszystko świetnie łączy się ze smakiem kokosa. Dziś na śniadanie poddałam taką orientalną mannę

Składniki:

  • (1-2 porcje):
    • 1 szklanka mleczka kokosowego,
    • 1 szklanka mleka,
    • 4,5 łyżki kaszy manny,
    • 2 łyżki cukru,
    • 1 marakuja,
    • ½ mango,
    • Syrop klonowy lub miód do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa manna z mango i marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe i połowę mleka, dodajemy cukier i całość zagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy kaszę mannę i wlewamy ją na gotujące się mleko. Co jakiś czas mieszając gotujemy mannę około 5 minut (powinna zgęstnieć).
    Mango obieramy i kroimy w małą kostkę. Marakuję kroimy na pół i wyjmujemy z niej miąższ. Jeśli jest mało słodki to mieszamy go z 1 łyżeczką syropu klonowego/miodu.
    Mannę rozlewamy do miseczek, posypujemy ją mango i polewamy miąższem marakui. Podajemy na ciepło lub na zimno.
    Życzę smacznego 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Marakuja Owoce Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować