Deser z mango i marakują

4 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser na raz z owocami - mango, marakuja, winogrono, borówki, śmietanka lekko kokosowa. Orzeźwiające, nie za słodkie, najlepiej smakują dobrze schłodzone.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g pulpy mango (można przygotować samemu),

    660 ml śmietanki 30%,

    2 galaretki woda kokosowa,

    4 - 5 owoców marakuja,

    250 g borówki amerykańskiej,

    kilka sztuk zielonego winogrona
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Deser z mango i marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody - dobrze mieszamy. studzimy.

    Śmietankę lekko ubijamy. Dodajemy małym strumieniem cały czas miksując, ale już na wolnych obrotach galaretkę. Miksujemy tak przez 2 - 3 minuty.

    Na dno pojemniczków wykładamy do 3/4 ich wysokości.

    Wkładamy do lodówki na godzinkę, aby masa lekko stężała. Następnie wykładamy na nią owoce: pulpę mango, kilka sztuk borówki, winogrono przekrojone na pół, trochę marakui.

    Wkładamy do lodów na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

3.33 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Mini deser kokosowy z mango

To może cię zainteresować