Kasza jaglana z jabłkiem i gruszką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe, szybkie śniadanie?
Proszę bardzo! Kasza idealnie komponuje się z poranną kawą, jest sycąca i świetnie nadaje się do zapakowania w lunchbox.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • torebka kaszy jaglanej
    gruszka
    jabłko
    1 łyżeczka cynamonu
    garść posiekanych migdałów
    pół szklanki mleka (u mnie owsianego)
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Kasza jaglana z jabłkiem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wsypuję do rondla i prażę około 2-3 minut od czasu do czasu potrząsając naczyniem.
  • 2. Do kaszy wlewam mieszankę mleka i wody- gotuję do wchłonięcia płynu.
  • 3. Połowę gruszki i połowę jabłka kroję w kostkę. Przekładam do garnuszka, wlewam 2-3 łyżki wody, wsypuję 1/2 łyżeczki cynamonu i duszę, aż do wyparowania wody.
  • 4. Pozostałą część owoców kroję w paski.
  • 5. Do miseczki przekładam ugotowaną kaszę. Dodaję owoce. Całość posypuję 1/2 łyżeczki cynamonu oraz posiekanymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować