Kasza jaglana z tartym twarogiem i prażonym cynamonowym jabłkiem

4.49 (173 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

polecam na sniadanie , przekaske lub deser smaczne danie z kaszy jaglanej z tartym słodzonym twaorogiem, prazonym cynamonowym jabłkiem i rodzynkami-smacznie, zdrowo i pozywnie:)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    200 g twarogu
    2 duze jabłka
    cukier
    cynamon
    2 łyzki drobnych rodzynek
    woda
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Przekąski Śniadanie

Kasza jaglana z tartym twarogiem i prażonym cynamonowym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze jaglana przepłukać pod bieząca wodą.
    Zagotowac 3 szklanki osolonej wody, wsypac kaszę, przykryc i gotowac na małym ogniu przez około 15 minut.
    2. Twaróg zetrzec na tarce o grubych oczkach , dodac troche cukru do smaku, delikatnie przemieszac.
    3 Jabłko obrac , pokroic w kostke , oprószyc cynamonem i uprazyc na suchej patelni.
    4.Do przestudzonej kaszy dodac twaróg, uprazone jabłka i rodzynki, delikatnie wymieszac.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza Kasza jaglana Sałata Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować