Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

4.45 (205 ocen)

Zimowa wersja kaszy jaglanej

Składniki:

  • ok. 50 g kaszy jaglanej
    woda
    1 średnie jabłko
    cynamon
    szczypta kakao
    opcjonalnie coś do słodzenia
Wystaw ocenę:

4.45 (205 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wypłukać i zalać wodą w objętości 2,5 razy większej niż objętość kaszy. Gotować, aż kasza wchłonie cały płyn, powinno to zająć 15-20 minut. W czasie gotowania nie mieszać.
  • 2. W oddzielnym garnuszku poddusić w minimalnej ilości wody obrane i drobno pokrojone jabłko, do miękkości.
  • 3. Do ugotowanej kaszy dodać jabłko, doprawić cynamonem i wymieszać, opcjonalnie dosłodzić. Na koniec posypać szczyptą kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować