Kalafiorowe kotlety z fasolką szapargową i żółtym serem

4.49 (155 ocen)

Delikatne w smaku kotlety z kalafiora z dodatkiem zielonej fasolki i żółtego sera. Idealne na letni obiad z użyciem sezonowych warzyw.

Składniki:

  • 1 kg kalafiora
    6 łyżek tartego sera żółtego
    50 g zielonej fasolki szparagowej
    1 cebula
    6 czubatych łyżek bułki tartej + do obtoczenia
    1 jajko
    2 szczypty kurkumy
    ½ łyżeczki vegety
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kalafiorowe kotlety z fasolką szapargową i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalafiorowe kotlety z zieloną fasolką i serem 1. Kalafior i fasolkę ugotować do miękkości. Rozgnieść kalafior jak na puree a fasolkę pokroić w 1 cm kawałki. Cebulę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć z pół łyżeczki vegety, następnie dodać do kalafiora i fasolki. Dobrze wymieszać z bułką tartą, serem i jajkiem. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ser żółty Fasolka szparagowa Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować