Kotlety kalafiorowe z kurczakiem

4.48 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne i lekkie kotleciki z kalafiora i kurczaka. W smaku bardzo pyszne! Proste składniki i obiad może być różnorodny i smaczny.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 główki kalafiora
    300 g fileta z piersi kurczaka
    1 biała cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    50 g żółtego sera
    Sól
    Pieprz
    1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety kalafiorowe z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior gotujemy z delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na małych oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojony na małe kawałki kalafior, wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na zwartą masę, formujemy kotlety. Przed smażeniem każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować