Gulasz węgierski

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dała mi teściowa. Użyłam więcej przypraw, ale efekt jest znakomity.

Składniki:

  • 70-80 dag łopatki
    olej
    4 papryki
    4 ziemniaki
    2 cebule
    15 dag mąki
    2 jajka
    mały koncentrat
    bulion z kostki
    2 ząbki czosnku

    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojone cebule, czosnek i papryki. Smażymy 3 min. Wlewamy bulion i dusimy 40 minut.
  • 2. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawiamy. Gotujemy na małym
    ogniu ok.10 minut. Dodajemy koncentrat, mieszamy.
  • 3. Drewnianą łyżką ucieramy mąkę z jajkami, odrobiną soli i wody. Z ciasta odkrawamy łyżką (zanurzamy ją w gulaszu) kluseczki i gotujemy w gulaszu ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować