REKLAMA

Gulasz węgierski

wyświetlono: 10339 | dodany do książki kucharskiej: 14 | polecenia: 1

Tak przyrządzony gulasz bardzo często podaję z różnymi plackami, najczęściej z ziemniaczanymi.

opublikowany: 02.12.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 kilogram mięsa wołowego

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    1 łyżeczka soli gruboziarnistej

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    1,2 łyżeczki ostrej papryki

    1 łyżeczka kminku

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    2 listki laurowe

    3 ziela angielskie

    1 łyżka smalcu

    2 łyżki mąki pszennej

    sól,pieprz

    olej
Ocena:

(średnia 5 z 178 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe kroimy w kostkę, obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę, czosnek, sól, marską, ostrą paprykę, kumin oraz wlewamy niewielką ilość oleju. Wszystko dokładnie mieszamy, na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, przekładamy do garnka, zalewamy nie wielką ilością wody, tak żeby przykryła mięso. Dodajemy listek laurowy, ziela angielskie, gotujemy do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze gotujemy. Gulasz zagęszczamy mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody. Na patelni roztapiamy smalec, dodajemy słodką paprykę, lekko przesmażamy, dodajemy do gulaszu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

Gulasz możemy zrobić z mięsa wieprzowego.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: malaczarnulka

Gulasz węgierski

Uwielbiam gotować dla mojego męża, gulasz węgierski to jedno z jego ulubionych dań.

kategoria: Dania główne gulasz gulasz węgierski opublikowany: 26.04.2012 | wyświetlono: 10542 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 0
Dodane przez: Joanna Kryla IMG_20200806_213033_346

Gulasz węgierski

Ostry, pełen warzyw i super rozgrzewający

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 19.04.2015 | wyświetlono: 928 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: ewuska2016 ewuska2016

Gulasz węgierski

Najlepiej smakuje podany z wiejskim chlebem

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 12.10.2016 | wyświetlono: 325 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE