Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina

4.78 (217 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg mięsa z piersi indyka

    3 łyżki soli
    łyżka czarnego pieprzu ziarnistego
    łyżka cukru
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    4 ząbki czosnku
    cebula
    4 kulki ziela angielskiego
    4 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.78 (217 ocen)

Zobacz również:

Majonez Wędliny

Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć.
    Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie.
    Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zagotowania. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować