Domowy serek z jaj

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Alina Turek

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 15 sztuk
    - mleko: 1 litr
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Domowy serek z jaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy. Jajka wbijamy do innego pojemnika, aby sprawdzić, czy są świeże. Rozkłócamy je mątewką i solimy.
  • 2. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka. Delikatnie mieszamy, aż uzyska konsystencję ściętej jajecznicy.
  • 3. Całość przelewamy do worka serowego, formujemy i lekko przyciskamy. Po wystudzeniu serek jest gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować