Domowe Czekoladki Pischingerki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe Czekoladki z nadzieniem rumowo-orzechowy z dodatkiem kawałków czekolady, poprawią humor każdemu. Są pyszne! Przepis z forum cincin

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Tabliczki gorzkiej czekolady: 2 sztuki

    - gorzka czekolada (zamrożona): 50 gramów
    - masło: 75 gramów
    - cukier: 50 gramów
    - orzechy włoskie mielone: 50 gramów
    - rum: 0.13 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Domowe czekoladki pischingerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę na skorupki roztopić i lekko schłodzić. Pomalować nią schłodzone foremki. Wstawić do lodówki
  • 2. Czekoladę i orzechy zetrzeć (ja wrzuciłam je po prostu do blendera). Masło ubić z cukrem na pianę. Połączyć z proszkiem orzechowym i czekoladowym dodać rum i ewentualnie śmietankę - tak, aby konsystencja nie była za gęsta i można było umieścić masę wygodnie w skorupkach.
    Wyjąć foremki z lodówki, pomalować kolejną warstwą czekolady. Znowu włożyć do lodówki na kilka minut.
  • 3. Kiedy czekolada stwardnieje - nakładać do środka masę łyżeczką, albo szprycą - do 3/4 wysokości. Odstawić foremki do lodówki. Kiedy masa stwardnieje, polewać wierzch czekoladą, aby utworzyć dno. I znowu na pół godziny do lodówki. (Mi wyszło ok. 16 czekoladek).
    Gotowe czekoladki delikatnie wyjmujemy z gumowej formy i możemy się nimi zajadać :).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy Rum

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować