Czekoladki nadziewane domowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domowe czekoladki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
    1 łyżka mleka
    1 łyżka oleju kokosowego
    2 czubate łyżki dżemu truskawkowego
    kolorowe posypki i pisak do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Czekoladki nadziewane domowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, wkładamy ją do metalowej miseczki, dodajemy olej i mleko. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej tzn: do małego garnka wlewamy wodę, zamiast przykrywki nakładamy miseczkę z czekoladą i wstawiamy na gaz. Na małym ogniu podczas gotowania się wody, pod wpływam pary czekolada w miseczce się rozpuści ( mieszamy od czasu do czasu). Rozpuszczoną czekoladą smarujemy każdą foremkę czekoladki i wkładamy do lodówki do stężenia na ok. 10 min. Resztę rozpuszczonej czekolady ponownie na garnku z gorącą wodą. Wyjmujemy foremki na czekoladki i do każdej nakładamy po odrobinie dżemu truskawkowego. Resztą ciepłej jeszcze czekolady polewamy czekoladki, tak aby zakryły dżem. Wkładamy ponownie do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki delikatnie wyciskamy gotowe czekoladki z foremki silikonowej. Dekorujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować