śmietana kremówka 36% około 250 ml
1 usztywniacz do śmietanki
1 kopiasta łyżka cukru pudru (spróbujcie czy ta ilość jest dla Was ok)
1 czerwona galaretka
owoce na wierzch, kawałki czekolady, ciemne kakao
Deser na walentynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w 250 - 300 ml wrzątku, wymieszać dokładnie, wylać do naczynia z płaskim, szerokim dnem. Odstawić do zastygnięcia.
Następnie foremką do ciasteczek wykrawać serduszka.
Ścianki pucharków, kieliszków, szklanek do deserów dokładnie umyć i osuszyć, delikatnie przykleić galaretki.
2.Śmietankę ubić na sztywno z usztywniaczem, delikatnie powykładać ją do pucharków, zapełnić przestrzenie wokół serduszek.
Udekorować dowolnie, schłodzić w lodówce.
Komentarze