Walentynkowy deser

4.5 (177 ocen)

Bardzo prosty i efektowny deserek, który uświetni walentynkową kolację we dwoje.

Składniki:



  • 400ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki cukru z prawdziwą wanilia i nuta kardamonu
    1 śmietanfix
    1 czerwona galaretka
    1 łyżeczka żelatyny
    listki melisy lub mięty do dekoracji

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Bita śmietana

Walentynkowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka na serduszka 1. Galaretkę najlepiej przygotować dzień wcześniej. Zagotować szklankę wody, rozpuścić w niej galaretkę i żelatynę. Odstawić do ostygnięcia. Silikonowe foremki natłuścić olejem i wlać galaretkę. Resztę wylać do niewielkiego płaskiego naczynia aby miała ok 1/2cm wysokości. Odstawić do lodówki do stężenia.
  • wycinamy serduszka 2. Foremką wyciąć serduszka z galaretki i przykleić je do wewnętrznej ścianki kieliszków do wina. Galaretki w foremce silikonowej delikatnie podważyć nożykiem i wyjąć.
  • Przyklejamy galaretkowe serduszka 3. Śmietankę ubić z cukrami i śmietanfiksem na sztywno, wypełnić kieliszki. Udekorować małymi galaretkowymi serduszkami i listkami melisy lub mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować