Croque-Monsieur i Croque-Madame

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kanapka z szynką i serem. Jest ona bardzo popularna w Paryżu i można ją zamówić w prawie każdej kawiarni. Francuzi jedzą takie od ponad 100 lat ! Szybkie i smaczne

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb tostowy: 2 sztuki
    - masło (kostka): 1 łyżeczka
    - szynka (opcjonalnie): 1 plaster
    - Jajko (sadzone): 1 sztuka
    - ser (opcjonalnie): 1 plaster
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Croque-monsieur i croque-madame - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posmarować kromki cienko masłem
    Na suchej stronie kromki położyć plaster szynki i posypać startym serem, albo położyć plaster sera.
    Złożyć kromki tak aby posmarowane powierzchnie były od zewnątrz - włożyć do piekarnika na 3 do 5 minut.
    Wyjąć gdy się zarumieni

    ( w wersji Croque-Madame na wierzch można położyć jajko sadzone ) smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować