Muffiny croque-madame

5 (145 ocen)

Śniadanie to podstawowy posiłek każdego dnia.W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej obowiązuje powiedzenie:„Śniadanie jedz jak cesarz,obiad jak szlachcic,a kolację jak żebrak".I tego się trzymajmy.Moją dzisiejszą propozycją jest śniadanie francuskie...pyszne,chrupiące i jakże estetyczne jajka.

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    4 plasterki sera topionego lub zwykłego żółtego
    4 małe jajka
    łyżeczka masła
    sól morska
    rukola
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny croque-madame - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba tostowego odcinamy z każdej strony skórkę.Każdą kromkę chleba wałkujemy wałkiem do ciasta.Foremkę do muffinek smarujemy masłem.Foremki wykładamy chlebem tostowym.Na chleb układamy plasterek sera.Do środka wybijamy ostrożnie jajko.Wierzch posypujemy grubą solą morską lub ulubiona przyprawą.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C.Zapiekamy około 8-10 minut.Wszystko zależy od tego jak lubimy ścięte jajko.Podajemy z rukolą lub szczypiorkiem.Dodatkowo możemy użyć szynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować