chrzanica

4.5 (163 ocen)

  • 20 min

aromatyczna zupa z chrzanem dokonale pasuje na świąteczne śniadanie

  • 20 min

Składniki:

  • 4 łyżki tartego chrzanu, 15 dkg wędzonego boczku, po 15 dkg kiełbasy i wędzonki góralskiej, 1 szklanka gęstej i kwaśnej śmietany,1 łyżka mąki, 1 łyżeczka soku z cytryny,4 ugotowane jajka na twardo,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Chrzanica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagotować wodę z boczkiem,kiełbasą i wędzonką. Miękkie wyjąć łyżką cedzakową ,a do wywaru wlać rozkłóconą z mąką śmietanę i mieszając gotować,aż zupa zgęstnieje. Dodać chrzan,sok z cytryny,sól i pieprz do smaku. Boczek,kiełbasę i wędzonkę pokroić w kostkę,po czym włożyć do zupy. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować