Biszkoptowe pomarańczowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.masa-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Banany zmiażdżyć widelcem. Miękkie masło utrzeć z pudrem, potem bananami. Dolewać galaretki i zmiksować. Wyłożyć na dżemie.
2.pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurty zmiksować, dolewając tężejące galaretki. Wyłożyć na masie bananowej.
3.Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić w lodówce.
4.biszkopt- Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem.
Delikatnie mieszamy,dolewając olej i olejek. Wykładamy na blaszkę (30x40) z papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 min.170*.
Komentarze