Barszcz biały z jajkiem gotowany na kiełbase myśliwkiej

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dość prosty w wykonaniu barszczyk biały o cudownym smaku

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - barszcz biały instant: 1 opakowanie
    - boczek surowy bez kości, ze skórą: 15 dekagramów
    - ziele angielskie/ziarenka: 2 sztuki
    - pieprz kolorowy do smaku: 5 sztuk
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - kiełbasa myśliwska: 30 dekagramów
    - jajko na twardo: 2 sztuki
    - lubczyk suszony: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały Jajko

Barszcz biały z jajkiem gotowany na kiełbase myśliwkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie.
  • 2. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut.
  • 3. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), lubczyk, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody).
  • 4. Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Podajemy z połówką jajka ugotowanego na twardo. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować