Barszcz biały gotowany na żeberkach

  • wyświetlono: 16786 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Barszcz to moja ulubiona zupa, szybka do przygotowania i smaczna.

  • 40min

Składniki

1/2 kg żeberek
1 kostka rosołowa drobiowa
majeranek
liść laurowy
1 cebula
koperek świeży
1/2 barszczu białego w butelce (240 ml)
barszcz biały w torebce
3-4 łyżek śmietany 18%
sól
pieprz
Vegeta
4 jajka

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz biały gotowany na żeberkach

  • 1. Na żeberkach gotujemy wywar z dodatkiem 1 kostki rosołowej drobiowej , majerankiem , liściem laurowym , posiekaną w kostkę cebulą .
  • 2. Gdy mięso będzie miękkie dolewamy 1/2 butelki barszczu białego. Barszcz w torebce rozrabiamy w zimnej wodzie i również dodajemy do całości . Wszystko razem gotujemy.
  • 3. W miseczce rozrabiamy 3-4 łyżki śmietany z gorącym wywarem . Szybko mieszając dolewamy do całości.
  • 4. Na chwilę przed końcem gotowania doprawiamy do smaku i dodajemy świeży koperek.
  • 5. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i kromeczką chleba.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylażeberkabarszcz białyZupa wielkanocnaObiad Wielkanocnykuchnia_dla_niejadka

Komentarze

Podobne przepisy

ZAKWAS NA ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY

Dodane przez: Mariola123

ZAKWAS NA ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY

Na żur i barszcz są potrzebne zakwasy,...

Barszcz biały z chrzanem

Dodane przez: mariwanna

Barszcz biały

Na Wielkanocnym stole nie może...

Barszcz biały

Dodane przez: JulkaTomeczek

Barszcz biały

Pyszny i aromatyczny barszczyk...

Barszcz biały

Dodane przez: bogusia82

Barszcz biały

Barszcz biały zawsze gotuję na...

barszcz biały na serwatce

Dodane przez: Maggie79

BARSZCZ BIAŁY

Tradycyjna polska zupa na Wielkanoc-...

barszcz biały

Dodane przez: agarybak76

Barszcz biały

Moja propozycja podania zupy na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE