BABKA MAKOWA Z BAKALIAMI

4.5 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

SZYBKO SIĘ ROBI I PYSZNIUTKA

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka białek
    1 szklanka sypkiego maku
    250 gr. masła
    cukier waniliowy 16gr
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    zapach migdałowy
    bakalie: wiórki kokosowe, rozdrobnione migdały, orzechy, rodzynki.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Ciasto

Babka makowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka makowa z bakaliami 1. Mąkę, mak, puder, wanilię, proszek do pieczenia, zapach, bakalie razem wymieszać.
    Dodać stopione masło.
    Na koniec ubitą pianę z białek na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie połączyć i przelać do formy 19/26 cm, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą.
    Piec ok. 1 godz ale trzeba sprawdzać patyczkiem, czas zależy od piekarnika.
    Po upieczeniu można polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne.
    Ciasto jest bardzo pyszne .
    Można upiec w keksówce lub małej tortownicy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować