Serowa zupa-krem z grzankami

4.97 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka kremowa zupa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry bulionu rosołowego
    3 serki topione śmietankowe 200g
    1 serek topiony ziołowy 100g
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    sól ziołowa
    pieprz ziołowy
    masło 1 łyżka
    pietruszka
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.97 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa serowa Ser

Serowa zupa-krem z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serki topione 1. Serki topione odwijamy z opakowań.
  • zupa 2. Wykonanie:
    Bulion rosołowy zagotowałam, na patelni zeszkliłam na maśle posiekaną cebulkę i czosnek. Dodałam cebulę do bulionu i wrzuciłam serki.
  • zupa 3. Następnie używam blendera i miksuję wszystko aby uzyskać konsystencję kremu. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy zupę posypaną grzankami i pietruszką.

Porady

Taką zupę można również podać z ugotowanym makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować