REKLAMA
Wciąż staram się przyrządzać mięso do podania na kolację na zimno, aby maksymalnie wykluczać z jadłospisu kupne wędliny.Oto moja kolejne propozycja - szynka marynowana w marynacie bez soli peklowej, aromatyczna, wilgotna i rozpływająca się w ustach.
Bardzo prosta w przygotowaniu domowa wędlina, soczysta i smaczna. Pomysł na zaparzanie wędlin jest idealny dla osób, które nie mogą jeść pieczonych czy wędzonych. Kompozycja przypraw sprawia, że mięso jest delikatnie pikantne i ma ładny aromat. Przyprawami możemy się bawić. Możemy dodać kilka goździków, ziaren gorczycy, czy kminek, w zależności od naszej fantazji.
Od lat wspólnie z mężem przygotowujemy domowe wędliny i mięsiwa, zwłaszcza w okresie świąt, czy rodzinnych uroczystości. Trud włożony w ich przygotowanie naprawdę się opłaci, zrozumiecie to już po pierwszym kęsie tego schabu. Delicje!
Domowa najlepsza ! Krucha, delikatna i bez konserwantów.
Znów zrobiłam wędlinę w kawałku. Tym razem użyłam łopatki i przypraw: ziela, liścia laurowego i jałowca. Wyszło pysznie
Najsmaczniejsze są swojskie wędlinki
Domowa najlepsza, wiemy co jemy.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna