Schab Pieczony W Wędzonej Papryce

0 (0 ocen)

Pyszny schabik na kanapeczki, był tak dobry, że jak już robiłam zdjęcia to tylko końcóweczka go została ;)

Składniki:

  • Składniki:


    1 kg schabu
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki soli np. himalajskiej
    1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
    3 kulki ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/3 łyżeczki pieprzu
    4-5 kulek rozgniecionego ziela jałowca
    4-5 łyżki oleju
    1 duża wykałaczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab pieczony w wędzonej papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, wycieramy i nakłuwamy w kilkunastu miejscach tak aby marynata wikła w głąb mięsa.
  • 2. W miseczce mieszamy sól, paprykę, pieprz, jałowiec i pokrojone na kawałeczki ząbki czosnku.
    Mięso umieszczamy w głębokim naczyniu, smarujemy oliwą (możemy je nawet oblać) i nacieramy przyprawami z miseczki (zużywamy całość). Zakrywamy szczelnie folia aluminiowa i chowamy na noc do lodówki.
  • 3. Następnego dnia, włączamy piekarnik na 180 stopni. Przed włożeniem schabu do niego, jeszcze raz obtaczamy go w marynacie która została w naczyniu. Pieczemy przez około 1 h i 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.91 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować