REKLAMA
Oto kolejna moja wędlinka . Szyneczka wędzona na mokro jest mięciutka, mięsko delikatne i bardzo kruche. Można się nią zajadać i delektować .
Bożena1960
(średnia 4 z 1 głosów)
Porady
Jeżeli do solanki wkładamy polędwiczki to pamiętajmy że po 3 dniach są już gotowe do wędzenia. Czas przygotowania + czas wędzenia
Przedstawiam przepis na domową szynkę wędzoną. Zrobiona od podstaw, wspólnie z partnerem. Ja nasoliłam mięso, zamarynowałam, a narzeczony zawiązał szynkę i uwędził w wędzarni. Domowe wyroby są smaczne, wymagają czasu by je przygotować, ale smak wynagradza czas przygotowania i oczekiwania.
Szynka wędzona to wspaniała wędlina. Jest pyszna na kanapki, ale można też dodawać ją na przykład do sałatek. Taka domowa szynka wędzona jest dużo lepsza niż ze sklepu – w końcu sami dokładnie wiemy, co dodaliśmy do zalewy, nie potrzebujemy też konserwantów i polepszaczy smaku. Sprawdź przepis na szynkę wędzoną!
Idealna szynka jako wędlina na kanapkę. Sprawdza się na ciepło do obiadu jak i na zimno na kanapkę.
Komentarze