Udziec z indyka nadziewany porem, szynką i fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to przepis na przepyszny udziec z piekarnika, który wychodzi soczyście. Idealny zarówno do obiadu jak i na zimno.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g udźca z indyka bez kości
    Sól i pieprz
    Tymianek
    Majeranek
    Rozmaryn
    Papryka słodka w proszku
    Czosnek w proszku
    Olej
    8 plasterków baleronu
    Mały por
    2 łyżki fasoli czerwonej
    Odrobina sera mozzarella
    4 duże ziemniaki
    Ząbek czosnku
    Domowe buraczki ze słoika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Udziec z indyka nadziewany porem, szynką i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewany udziec 1. Rozbijamy przez folie udziec dość cienko, opruszamy z obu stron solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem, rozmarynem, papryką oraz czosnkiem.
  • Nadziewany udziec 2. Na niewielkiej ilości oleju podsmażany delikatnie baleron pokrojony w drobną kostkę. W tym samym czasie dolną część pora pokrojonego w drobne plasterki rzucamy na wrzątek z solą i gotujemy przez 3 minuty. Po odcedzeniu dodajemy do baleronu, dodajemy również fasolę przekrojoną na połówki i smażymy kolejne 3 minuty.
  • Nadziewany udziec 3. Jeśli farsz troszkę przystygnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozarelle i mieszamy razem. Całość wykładamy na mięso i zawijamy w roladę. Owijamy to srebrną folią i pieczemy w 200 stopniach przez około 40 minut.
  • 4. Kroimy ziemniaki na frytki i doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Gnieciemy w dłoniach czosnek i dodajemy do frytek, skraplamy je niewielką ilością oleju, wszystko mieszamy i wykładamy na dekę. Pieczemy w piekarniku razem z udzcem przez jakieś 30 minut.
  • Nadziewany udziec 5. Gotowe frytki podajemy z roladą pokrojoną w plastry oraz z buraczkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Parzony udziec z indyka

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Parzony udziec z indyka

evita0007 Pyszne mięsko do pieczywa :)

To może cię zainteresować