Pieczony udziec z indyka nadziewany piersią

4.5 (143 ocen)

Szybki sposób na dobry obiad albo kolację , mięsko możemy zjeść jako dodatek do pieczywa ;))

Składniki:

  • Udziec z indyka ( około 1,5 kg )
    35- 40 dkg piersi z indyka
    Marynata :
    1/2 szkl. oleju
    4 ząbki czosnku ,
    1 łyżeczka majeranku
    1,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki papryki w proszku
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2-3 liście laurowe
    2 łyżeczki maggi w płynie
    kilka ziarenek pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Pieczony udziec z indyka nadziewany piersią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec oczyścić , wyciąć kość .
    Czosnek , liść laurowy , ziele angielskie , pieprz zmiażdżyć w moździerzu , razem z reszta składników dodać do oleju , dokładnie wymieszać .
  • 2. Pierś i udziec natrzeć marynata , odstawić na noc do lodówki .
    Grube miejsca udźca delikatnie przekroić , pierś pokroić w słupki , rozłożyć na przygotowany udziec , zwinąć , spiąć wykałaczkami albo związać .
    Przełożyć razem z reszta marynaty do rękawa foliowego .
    Piec około 80 minut w 180 *C , pod koniec pieczenia rękaw przeciąć .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Parzony udziec z indyka

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Parzony udziec z indyka

evita0007 Pyszne mięsko do pieczywa :)

To może cię zainteresować