Kulki z arbuza w korzennym syropie.

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dla wielbicieli arbuza, którzy nie lubią soku cieknącego po brodzie.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - nieduży zwarty arbuz: 1 sztuka
    - piwo jabłkowe lub cytrynowe (może być równiez wino deserowe): 1 szklanka
    - miód: 0.5 szklanki
    - kora cynamonu: 1 sztuka
    - goździki: 7 sztuk
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - skórka otarta z cytryny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Piwa

Kulki z arbuza w korzennym syropie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piwo zagotować z miodem, cynamonem, goździkami, sokiem i skórką z cytryny. Ostudzić, przecedzić. Specjalną łyżeczką zrobić kulki z arbuza. Rozłożyć do pucharków. Zalać syropem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować