Opieńki marynowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Opieńki z naszych lasów. Doskonały dodatek do mięs .

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg opieniek

    Zalewa:

    3 szklanki wody
    3/4 szklanki octu 10%
    1 cebula
    kilka ziarenek pieprzu
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    5 listków laurowych
    3 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Opieńki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opieńki dokładnie oczyścić , obgotować w osolonej wodzie przez około 20 min. Osączyć i przełożyć do umytych i wyparzonych słoiczków. Cebulę pokroić w plasterki i dodać po plasterku do każdego słoika. Składniki zalewy zagotować. Zalać słoiki z opieńkami zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Opieńki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Imieniny Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować