Wiosenna z kiełkami

4.8 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Wiosna na talerzu chociaż za oknem jeszcze na wiosnę musimy poczekać. Taka lekka sałatka z jajkiem, szynką i pastą z awokado. Polecam zrobić ją na święta Wielkanocne.

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 50 g roszponki

    3 jajka

    1 awokado

    1/2 cytryny

    1 garść kiełków mix

    1/2 papryki czerwonej

    70 g kiełbasy żywieckiej

    1 kawałek sera feta

    sos:

    4 łyżki oliwy z oliwek

    2 łyżki octu winnego

    2 łyżki wody

    sól,czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki musztardy

    szczypta bazylii, koperku suszonego
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składanki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam aż zrobi się gęsty.
  • 2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Awokado, sok z cytryny przekładam do miseczki i miksuję blenderem na pastę. Doprawiam solą, pieprzem. Na talerzu układam roszponkę, dodaję połówki jajek. Dekoruję je pastą. Plastry kiełbasy zwijam w rulon i robię kwiatki. Dodaję do sałatki. Paprykę kroję w kostkę, układam kiełki, kawałki sera. Sałatkę polewam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować