Wiosenna sałatka z kiełkami

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Sałatka z lekkim sosem jogurtowym. Smaczna przekąska pachnąca wiosną.

  • 25 min

Składniki:

  • ½ małej kapusty pekińskiej
    ½ puszki kukurydzy
    5-6 rzodkiewek
    ½ świeżego ogórka wężowego
    1 większy pomidor
    pęczek szczypiorku
    3-4 łyżki dowolnych kiełków
    Sos:
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, osączamy. Kapustę kroimy w paseczki, rzodkiewki i ogórek w półplasterki. Pomidora wkładamy na chwilę do wrzątku, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy (część szczypiorku zostawiamy do posypania sałatki). Kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa mieszamy z kiełkami.
  • 2. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy, posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować