Taką fasolkę ugotujesz w zaledwie 20 minut bo do tej fasolki dajesz gotową fasolę z puszki, bulion oraz przecier, zagotowujesz i możesz cieszyć się pyszną smaczną fasolką.
5 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
3 puszki fasolki białej
1,5 l bulionu warzywnego
przecier pomidorowy słoiczek
2 łyżeczki majeranku
1,5 laski kiełbasy wiejskiej
Ekspresowa fasolka po bretońsku z kiełbasą wiejską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bulion zagotować dodać przecier pomidorowy. Fasolkę osączyć na sicie z zalewy dodać do gorącego wywaru. Kiełbasę pokroić w plastry i dodać do fasolki całość pogotować 15 minut i wyłączyć. Przyprawić do smaku majerankiem. Podawać z ulubionym pieczywem.
Komentarze