Smaczne gorące danie dla zapracowanych i smakoszy fasolki. Dodałam świeży rozmaryn i smak stał się wyrazistszy, polecam ;)
4.5 (187 ocen)
Porady
Ciekawostka: fasolka biała "Jaś" jest bogata w witaminy: B1, B2, B6, C oraz: potas, magnez, wapń, sód, mangan, żelazo, kobalt, fosfor, fluor, karoteny. Warto pamiętać o niej w zimowej diecie, doskonała także do sałatek i zup. Rozmaryn, to zdrowe zioło, dlatego gości na stale w mojej kuchni. Ma działanie, min: odświeżające, antyseptyczne, pobudzające krążenie krwi i wzmacniające pamięć. Poprawia trawienie. Uwaga: ja nie dodaję tłustych mięs, ani boczku, ponieważ moja kuchnia jest raczej lekką. A dodatek karmelu, czyli przesmażonego na suchej patelni cukru- dodaje potrawie oryginalnego, słodkawego smaku Czas podany- bez namaczania. Czas gotowania zależny od tego, czy fasolka jest młoda, sezonowa, czy też nie.
Komentarze