Zupa ze świeżych ogórków

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę ogórkową ze świeżych ogórków gruntowych. Robiłam ją pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. Zupa wyszła delikatna w smaku a przy tym treściwa. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ogórków gruntowych
    1 mała cebulka
    200 g ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 łyżka masła
    0,5 l bulionu
    1 łyżka domowej vegety
    1/3 szkl śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ze świeżych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę, ponownie myjemy. Do garnka wlewamy bulion, zagotowujemy i do gotującego wrzucamy warzywa. Gotujemy przez ok. 10 minut. W tym czasie od ogórków odcinamy końcówki a ogórki wraz ze skórką kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę wraz z ogórkami przez chwilę a następnie dusimy je przez ok. 5 minut. Dodajemy podduszone ogórki do gotującej się zupy, doprawiamy vegetą i gotujemy razem przez 10 minut. Po tym czasie hartujemy śmietanę gorącą zupą i wlewamy ją do garnka. Zagotowujemy. Można doprawić do smaku. Podajemy z koperkiem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować